Ανακοινώσεις

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

fytofarmaka1

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

Όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων Σύμφωνα με το άρθρο 12 της ΚΥΑ 8197/90920/22-7-2013, υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα.

Η έννοια του «επαγγελματία χρήστη γεωργικών φαρμάκων» δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη». Επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων είναι αυτός που παράγει αγροτικά προϊόντα με σκοπό την πώληση σε τρίτους.

Διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικών

Με τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σε εξετάσεις αποκτάται το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
Το Κε.Δι.Βι.Μ 2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ είναι κέντρο εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

Κόστος

50 € το άτομο

Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων

Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Α.Α.Τ. Ο χρόνος εξέτασης είναι μόνον καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από ώρα 8:00 πμ έως ώρα 2:00 μμ και ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε σαράντα(40) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο των ενενήντα (90') λεπτών της ώρας.

Για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απαντήσει σωστά τουλάχιστον σε είκοσι (20) ερωτήσεις. Με την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα με τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού.

Το ΚΔΒΜ2-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως κέντρο κατάρτισης και εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης των επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων, στις περιοχές Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά και Πτολεμαΐδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση και να την στείλουν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο fax: 2310538112

Για κάθε διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2310 501770 Θεσσαλονίκης και στα τηλέφωνα των Παραρτημάτων:
2463024843 Πτολεμαϊδα
2382083443 Γιαννιτσά

 

Φόρμα Αίτησης εδώ

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία 

Newsletter

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα Προγράμματα