Θεσσαλονίκη
2310 501770
Γιαννιτσά
23820 83443
Πτολεμαϊδα
24630 24843
Η εταιρία

Αναζήτηση εργασίας

Αναζήτηση εργασίας

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Το βιογραφικό σηµείωµα είναι ο καθρέφτης κάθε ατόµου που αναζητεί εργασία ή επιδιώκει να βελτιώσει την εργασιακή του θέση.

 

Εμφάνιση βιογραφικού σημειώματος
1. Η εµφάνισή του πρέπει να είναι ευκρινής, καθαρή, µε κανονικά γράµµατα, µε αποστάσεις ανάµεσα στις γραµµές και περιθώρια από τις άκρες της σελίδας.
2. Πρέπει να είναι δακτυλογραφηµένο και πάντοτε διαθέσιµο, ενώ µπορεί να τροποποιείται ελαφρώς κατά περίπτωση.
3. Ανάλογα µε τις απαιτήσεις κάθε θέσης, ορισµένες φορές είναι σκόπιµο να τονίζονται στοιχεία του βιογραφικού που ταιριάζουν περισσότερο µε τη θέση αυτή, χωρίς βέβαια να παρατίθενται αναληθή δεδοµένα.
4. Το βιογραφικό πρέπει να είναι σύντοµο, συνήθως όχι περισσότερο από δύο σελίδες.
5. Πρέπει να είναι λιτό, περιεκτικό και να αναφέρεται µε σαφή και άµεσο τρόπο στα βασικά στοιχεία του ενδιαφεροµένου.
Δομή βιογραφικού σημειώματος
1. Στην αρχή παρατίθεται το πατρώνυµο, το όνοµα, η διεύθυνση, ο αριθµός ή οι αριθµοί τηλεφώνων και, αν υπάρχουν, το φαξ και η διεύθυνση στο διαδίκτυο.
2. Στη συνέχεια, αναφέρεται το έτος και ο τόπος γέννησης, η οικογενειακή κατάσταση, καθώς και η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους άντρες, αν έχει ολοκληρωθεί.
3. Ακολουθούν, µε χρονολογική σειρά ή βαρύτητα σηµασίας, οι σπουδές, η ταχύρυθµη εκπαίδευση και οι όποιες ειδικές γνώσεις υπάρχουν (ξένες γλώσσες, χρήση υπολογιστών, δίπλωµα οδήγησης αυτοκινήτου κτλ.).
4. Με χρονολογική σειρά παρατίθεται, εφόσον υπάρχει, η εργασιακή εµπειρία, κατά προτίµηση µε έµφαση σε δραστηριότητες συναφείς µε την επιδιωκόµενη θέση.
5. Ακολούθως, γίνεται σύντοµη αναφορά στα όποια χόµπι, ενδιαφέροντα και ενασχολήσεις (λ.χ. κολύµπι, µουσική, διάβασµα κτλ.).
6. Τέλος, ιδιαίτερα για θέσεις εµπιστοσύνης ή σχετικά υψηλόβαθµες στη διοικητική ιεραρχία αναφέρονται δύο πρόσωπα, που θα µπορούσαν να παράσχουν τις απαραίτητες συστάσεις, εφόσον ζητηθεί.
7. Ευνόητο είναι ότι διαφορετικό είναι το βιογραφικό σηµείωµα ενός νέου που µόλις ξεκινά την καριέρα του απ' αυτό ενός ώριµου ατόµου µε πλούσια επιστηµονική και επαγγελµατική δραστηριότητα. Στην τελευταία περίπτωση, µπορεί να υπάρξει και ένα πιο αναλυτικό βιογραφικό σε πρώτη ζήτηση.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η συνέντευξη εργασίας µε τον υπεύθυνο προσωπικού ή ανθρώπινου δυναµικού, ή ακόµα και µε τον επικεφαλής της επιχείρησης όπου επιδιώκεται η πρόσληψη, αποτελεί µια κορυφαία στιγµή στην αναζήτηση και εύρεση εργασίας . Όταν η πρόσληψη δεν επιτυγχάνεται τελικά, ο ενδιαφερόµενος δεν πρέπει να απογοητεύεται, αλλά να εκλαµβάνει τη συνέντευξη που παραχώρησε ως ένα χρήσιµο βήµα αυτογνωσίας µε το οποίο µπορεί να διορθώσει τα όποια λάθη και αδυναµίες του. Ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλού επαγγελµατικού ανταγωνισµού όπως οι σηµερινές, λίγες µόνο συνεντεύξεις έχουν ευτυχή κατάληξη. Άλλωστε, όλοι δικαιούνται περισσότερες ευκαιρίες. Και όσοι γνωρίζουν να χάνουν γνωρίζουν και να κερδίζουν.
Οδηγίες για μια επιτυχημένη συνέντευξη
Βασικής σηµασίας για µια καταρχήν επιτυχηµένη συνέντευξη είναι η σαφήνεια, η ακρίβεια, η συντοµία, η περιεκτικότητα των απαντήσεων, η ειλικρίνεια, η ψυχραιµία, η ετοιµολογία και η εκδήλωση σοβαρού ενδιαφέροντος για την υπό συζήτηση θέση εργασίας. Η έκφραση µιας συγκρατηµένης πεποίθησης για την ύπαρξη προσωπικών δυνατοτήτων και ευγενούς φιλοδοξίας για την ίδια θέση µπορεί να συµβάλει προς την ίδια κατεύθυνση. Ανάλογα µε τη θέση υπάρχουν επιµέρους ιδιότητες που ενδιαφέρουν περισσότερο ή λιγότερο. Η δυνατότητα προφορικής και γραπτής έκφρασης, για παράδειγµα, είναι φυσικό να έχει µεγαλύτερη σηµασία για µια θέση δηµοσίων σχέσεων από µια άλλη θέση εργασίας περισσότερο τεχνικού χαρακτήρα. Σηµασία έχει, επίσης, η εικόνα εµπιστοσύνης και αξιοπιστίας που µπορεί να εκπέµπει µε ειλικρίνεια και όχι υποκριτικά ο υποψήφιος ή να υποδηλώνεται µέσα από συστάσεις προσώπων.
Υποστηρίζεται ότι το µεγαλύτερο µέρος των όποιων εντυπώσεων δημιουργείται στα πρώτα τρία µε πέντε λεπτά της συνέντευξης. Η ακρίβεια στην ώρα που έχει προσδιοριστεί το σχετικό ραντεβού, η καθαριότητα, η κατάλληλη εµφάνιση και το αξιοπρεπές ντύσιµο χωρίς ακρότητες αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό. Η λεγόµενη γλώσσα του σώµατος, που στην προκειµένη περίπτωση επιβάλλει ελεγχόµενα θερµή και σφιχτή χειραψία, ήρεµες κινήσεις, ευθυτενή αλλά όχι αγχωτική στάση, ευθύβολο και ειλικρινές βλέµµα, σοβαρότητα, αλλά και συγκρατηµένο κατά περίπτωση χαµόγελο, αποτελεί ένα επίσης σηµαντικό στοιχείο. Ο υποψήφιος δεν πρέπει, ούτε είναι εύκολο φυσικά, να εµφανίσει ένα άλλο πρόσωπο από τον πραγµατικό εαυτό του. Είναι πιο εύκολο και πιο σωστό να είναι κανείς ο εαυτός του παρά κάποιος άλλος. Αλλά όµως, σε κρίσιµες στιγµές όπως αυτή µιας συνέντευξης, είναι ασφαλώς προτιµότερο να αναδείξει όσο γίνεται περισσότερο το καλύτερο µέρος του εαυτού του. Και παράλληλα, να προβάλει τις δυνατότητες και τη θέληση για προσωπική του βελτίωση, για οµαλή ένταξη, αφοσίωση και προσωπική συµβολή στην επιχειρησιακή µονάδα όπου επιδιώκει να προσληφθεί. Η θέληση, η διάθεση προσφοράς και προσπάθειας είναι τα απαραίτητα εφόδια για την αποδοχή και προαγωγή στον κόσµο της εργασίας. Κι αυτό δεν πρέπει να είναι µόνο γεγονός, αλλά και να φαίνεται µε κάποιο διακριτικό τρόπο .

 

 

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία
Θεσσαλονίκη
: 2310501770
Γιαννιτσά     : 2382083443
Πτολεμαίδα   : 2463024843

Εγγραφή στο Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Follow us on social

Search